македонски » литвански   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [keturiasdešimt du]

Ekskursija po miestą

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [keturiasdešimt du]

Ekskursija po miestą

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Дали пазарот е отворен во недела? Ar s------------ t----- d----?
Дали саемот е отворен во понеделник? Ar p------------ m--- d----?
Дали изложбата е отворена во вторник? Ar a------------ p----- d----?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Ar t------------- z--------- s---- d----?
Дали музејот е отворен во четврток? Ar k--------------- m------- d----?
Дали галеријата е отворена во петок? Ar p------------- g------- d----?
   
Смее ли да се фотографира? Ar g----- f-----------?
Мора ли да се плати влез? Ar r----- m-----?
Колку чини влезот? Ki-- k------- b-------?
   
Има ли некаков попуст за групи? Ar y-- n------- g-----?
Има ли некаков попуст за деца? Ar y-- n------- v------?
Има ли некаков попуст за студенти? Ar y-- n------- s---------?
   
Каква е оваа зграда? Ko-- č-- p-------?
Колку е стара оваа зграда? Ki-- š--- p------- m---?
Кој ја изградил оваа зграда? Ka- p------ š- p------?
   
Јас се интересирам за архитектура. (A-) d------- a-----------.
Јас се интересирам за уметност. (A-) d------- m---.
Јас се интересирам за сликарство. (A-) d------- d----.