македонски » литвански   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [keturiasdešimt keturi]

+ Pramogos vakare

44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

44 [keturiasdešimt keturi]

Pramogos vakare

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Има ли овде дискотека? Ar č-- y-- d--------? +
Има ли овде ноќен клуб? Ar č-- y-- n------- k-----? +
Има ли овде кафеана? Ar č-- y-- s-----? +
   
Што има вечерва во театар? Ką š------- v----- y-- t-----? +
Што има вечерва во кино? Ką š------- v----- y-- k---? +
Што има вечерва на телевизија? Ką š------- v----- r---- p-- t----------? +
   
Има ли уште билети за театар? Ar d-- y-- b------ į t-----? +
Има ли уште билети за кино? Ar d-- y-- b------ į k---? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ar d-- y-- b------ į f------ v-------? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. (A-) n------- s----- p------ g---. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. (A-) n------- s----- k-- n--- v-------. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. (A-) n------- s----- p------ p-------. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Ar g----- m-- k- n--- p--------? +
Кога започнува претставата? Ka-- p-------- s--------- / s------? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Ar g----- m-- n------- b------? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Ar č-- n-------- y-- g---- a-----? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Ar č-- n-------- y-- t----- a-----? +
Има ли овде во близината затворен базен? Ar č-- n-------- y-- u------ b-------? +