македонски » литвански   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [keturiasdešimt penki]

Kine

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [keturiasdešimt penki]

Kine

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Ние сакаме во кино. Me- n----- e--- / E----- (e-----) į k---.
Денес се прикажува еден добар филм. Ši------ r--- g--- f----.
Филмот е сосема нов. Fi---- (y--) v---- n-----.
   
Каде е благајната? Ku- (y--) k---?
Има ли уште слободни места? Ar d-- y-- l----- v----?
Колку чинат влезните билети? Ki-- k------- b-------?
   
Кога започнува претставата? Ka-- p-------- s------?
Колку долго трае филмот? Ki-- t----- f-----?
Може ли да се резервират билети? Ar g----- b------- u------- i- a-----?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. (A-) n------- s----- g---.
Јас би сакал / сакала да седам напред. (A-) n------- s----- p-------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. (A-) n------- s----- v-------.
   
Филмот беше возбудлив. Fi---- b--- į-----.
Филмот не беше досаден. Fi---- b--- n---------.
Но книгата за филмот беше подобра. Be- k----- p---- k---- (b---) s------- f------ b--- g------.
   
Каква беше музиката? Ko--- b--- m-----?
Какви беа глумците? Ko--- b--- a-------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Ar b--- a------- s--------?