македонски » литвански   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

+ 48 [keturiasdešimt aštuoni]

+ Atostogos

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [keturiasdešimt aštuoni]

Atostogos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Дали е чиста плажата? Ar p--------- š-----? +
Може ли човек таму да плива? Ar t-- g----- m-------? +
Не ли е опасно, таму да се плива? Ar t-- n---------- m-------? +
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ar č-- g----- i---------- s---- n-- s-----? +
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ar č-- g----- i---------- s------------ p--------- k---? +
Може ли овде да се изнајми чамец? Ar č-- g----- i---------- v----? +
   
Би сакал / сакала да сурфам. (A-) n------- p-------- b--------. +
Би сакал / сакала да нуркам. (A-) n------- n------. +
Би сакал / сакала да скијам на вода. (A-) n------- p------ v------ s-------. +
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ar g----- i---------- b--------? +
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ar g----- i---------- n------ į-----? +
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ar g----- i---------- v------ s-----? +
   
Јас сум почетник. Aš t-- p------------. +
Јас сум средно-добар / добра. Aš t-- s----- v-----------. +
Јас веќе добро се снаоѓам. Aš a--- t-- j-- n--------. +
   
Каде е ски лифтот? Ku- y-- s------ k-------? +
Имаш ли скии со себе? Ar-- (t-) t--- p------- / p-------- s-----? +
Имаш ли скијачки чевли со себе? Ar-- (t-) t--- p------- / p-------- s------ b----? +