македонски » литвански   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [penki]

Šalys ir kalbos

5 [пет]

Земји и јазици

-

5 [penki]

Šalys ir kalbos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Џон е од Лондон. Dž---- y-- i- L------.
Лондон се наоѓа во Англија. Lo------ y-- D--------- B----------.
Тој зборува англиски. Ji- k---- a--------.
   
Марија е од Мадрид. Ma---- y-- i- M------.
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma------ y-- I---------.
Таа зборува шпански. Ji k---- i---------.
   
Петар и Марта се од Берлин. Pė----- i- M---- y-- i- B------.
Берлин се наоѓа во Германија. Be------ y-- V----------.
Зборувате ли вие двајцата германски? Ar (j--) a-- k------ v-------?
   
Лондон е главен град. Lo------ y-- s------.
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma------ i- B------- y-- t--- p-- s-------.
Главните градови се големи и бучни. So------ y-- d------ i- t-----------.
   
Франција се наоѓа во Европа. Pr-------- y-- E-------.
Египет се наоѓа во Африка. Eg----- y-- A-------.
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja------ y-- A------.
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ka---- y-- Š------ A--------.
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- y-- V------ A--------.
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br------- y-- P---- A--------.