македонски » литвански   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [penkiasdešimt penki]

+ Darbai

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [penkiasdešimt penki]

Darbai

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Што сте по занает? Ką (j--) d------ / k---- j--- p--------? +
Мојот сопруг е лекар по занает. Ma-- v---- g--------. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. (A-) d---- p--- d----- m-------- s-------. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. Ne------ (m--) g------ p------. +
Но даноците се високи. Be- m-------- d-----. +
И здравственото осигурување е високо. Sv------- d-------- t--- p-- d------. +
   
Што сакаш да бидеш? Ko--- p-------- (t-) n--- r------? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. (A-) n------- b--- i----------. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. (A-) n---- s--------- u-----------. +
   
Јас сум практикант. Aš (e--) p-----------. +
Јас не заработувам многу. (A-) u------ n-----. +
Јас сум на пракса во странство. (A-) a------ p------- u--------. +
   
Ова е мојот шеф. Ta- m--- v---------- / š----. +
Јас имам љубезни колеги. Aš t---- m------- b------------. +
Напладне секогаш одиме во кантината. Pe- p----- (m--) v------- e----- į v-------. +
   
Јас барам едно работно место. (A-) i----- d----. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. (A-) j-- m---- e-- b-------. +
Во оваа земја има премногу невработени. Ši--- š----- (y--) p-- d--- b-------. +