македонски » литвански   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [penkiasdešimt devyni]

Pašte

59 [педесет и девет]

Во пошта

-

59 [penkiasdešimt devyni]

Pašte

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Каде е најблиската пошта? Ku- (y--) a----------- p-----?
Далеку ли е до најблиската пошта? Ar t--- i-- a---------- p----?
Каде е најблиското поштенско сандаче? Ku- (y--) a---------- p---- d-----?
   
Ми требаат неколку поштенски марки. Ma- r----- k---- p---- ž-----.
За една картичка и едно писмо. At------- i- l------.
Колку чини поштарината за Америка? Ko-- (y--) s------- m------- į A------?
   
Колку е тежок пакетот? Ki-- s----- s--------?
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ar g---- s----- j- o-- p----?
Колку долго трае, додека да пристигне? Ka-- i---- j-- e--? / K--- i---- u------- k-- j-- n----?
   
Каде можам да телефонирам? Ku- g---- p----------?
Каде е следната телефонска говорница? Ku- (y--) a---------- t------- b-----?
Имате ли телефонски картички? Ar t----- t------- k-------?
   
Имате ли телефонски именик? Ar t----- t------- k----?
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Ar ž----- A-------- k---?
Само момент, да проверам. Mi------- (a-) t--- p---------.
   
Линијата е секогаш зафатена. Li---- v------- u-----.
Кој број го биравте? Ko-- n----- s--------?
Најпрво морате да изберете нула. Pi-------- t----- r----- n---.