македонски » литвански   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [šeši]

Skaityti ir rašyti

6 [шест]

Читање и пишување

-

6 [šeši]

Skaityti ir rašyti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Јас читам. Aš s------.
Јас читам една буква. (A-) s------ r----.
Јас читам еден збор. (A-) s------ ž---.
   
Јас читам една реченица. (A-) s------ s-----.
Јас читам едно писмо. (A-) s------ l-----.
Јас читам една книга. (A-) s------ k----.
   
Јас читам. Aš s------.
Ти читаш. Tu s------.
Тој чита. Ji- s-----.
   
Јас пишувам. Aš r----.
Јас пишувам една буква. (A-) r---- r----.
Јас пишувам еден збор. (A-) r---- ž---.
   
Јас пишувам една реченица. (A-) r---- s-----.
Јас пишувам едно писмо. (A-) r---- l-----.
Јас пишувам една книга. (A-) r---- k----.
   
Јас пишувам. Aš r----.
Ти пишуваш. Tu r----.
Тој пишува. Ji- r---.