македонски » литвански   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [šešiasdešimt]

Banke

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [šešiasdešimt]

Banke

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Би сакал / сакала да отворам една сметка. No------ a-------- s-------.
Еве го мојот пасош. Št-- m--- p----.
А ова е мојата адреса. Ir š--- m--- a------.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. No------ į------ p----- į s--- s-------.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. No------ n------- p----- n-- s--- s--------.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. No------ g---- i----- i- s--------.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. No------ i------- k------- č-----.
Колку се високи таксите? Ko--- y-- m--------?
Каде морам да потпишам? Ku- m-- p---------?
   
Очекувам трансакција од Германија. (A-) l----- p----- p-------- i- V---------.
Еве го бројот на мојата сметка. Št-- m--- s-------- n------.
Дали се пристигнати парите? Ar p------ p-------?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. (A-) n------- i--------- š---- p------.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). Ma- r----- A------- d------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Pr---- d---- m-- s--------- k---------.
   
Има ли овде банкомат? Ar č-- y-- b---------?
Колкава сума може да се подигне? Ki-- p----- g----- p-------?
Која кредитна картичка може да се користи? Ko------ k------ k--------- g----- n-------?