македонски » литвански   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

+ 62 [šešiasdešimt du]

+ Klausimai 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [šešiasdešimt du]

Klausimai 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
учи mo----s +
Учат ли учениците многу? Ar m------- d--- m-----? +
Не, тие учат малку. Ne- j-- m----- m----. +
   
прашува kl----i +
Го прашувате ли често наставникот? Ar (j--) d----- k-------- m-------? +
Не, јас не го прашувам често. Ne- a- j- k------ n-------. +
   
одговара at-----i +
Одговорете молам. Pr---- a-------. +
Јас одговарам. (A-) a------. +
   
работи di---i +
Работи ли тој сега? Ar j-- d---- d----? +
Да, тој работи сега. Ta--- j-- d---- d----. +
   
доаѓа at---i +
Ќе дојдете? Ar a-------? +
Да, ќе дојдеме веднаш. Ta--- (m--) t--- a-------. +
   
живее gy----i +
Живеете ли во Берлин? Ar (j--) g------- B------? +
Да, јас живеам во Берлин. Ta--- (a-) g----- B------. +