македонски » литвански   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [šešiasdešimt keturi]

Neiginys 1

64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

64 [šešiasdešimt keturi]

Neiginys 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Јас не го разбирам зборот. (A-) n--------- ž-----.
Јас не ја разбирам реченицата. (A-) n--------- s------.
Јас не го разбирам значењето. (A-) n--------- r-------.
   
наставник / учител mo------s
Го разбирате ли наставникот? Ar s--------- m-------?
Да, јас го разбирам добро. Ta--- a- j- g---- s-------.
   
наставничка / учителка mo-----a
Ја разбирате ли наставничката? Ar s--------- m-------?
Да, јас ја разбирам добро. Ta--- a- j- g---- s-------.
   
луѓе Žm---s
Ги разбирате ли луѓето? Ar s--------- t--- ž-----?
Не, јас не ги разбирам сосема добро. Ne- a- j- g---- n---------.
   
пријателка dr---ė
Имате ли пријателка? Ar t----- d-----?
Да, имам . Ta--- t----.
   
ќерка du--- / d---a
Имате ли ќерка? Ar t----- d------?
Не, јас немам ќерка. Ne- n------.