македонски » литвански   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [šešiasdešimt septyni]

Savybiniai įvardžiai 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [šešiasdešimt septyni]

Savybiniai įvardžiai 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
очила ak----i
Тој ги заборави своите очила. Ji- p------ s--- a------.
Каде се неговите очила? Ku--- j- a------?
   
часовник la------s
Неговиот часовник е расипан. Jo l-------- s-----.
Часовникот е закачен на ѕидот. La------- k--- a-- s-----.
   
пасош pa--s
Тој го загуби својот пасош. Ji- p----- s--- p---.
Каде е неговиот пасош? Ku--- j- p----?
   
тие – нивен ji-- j-- – jų
Децата не можат да ги најдат своите родители. Va---- n----- r---- s--- t---.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! Be- š--- a----- j- t----!
   
Вие – Ваш Jū- – j--ų
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Ka-- j--- s----- k------- p--- M------?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Ku- j--- ž----- p--- M------?
   
Вие – Ваш Jū- – j--ų
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Ka-- j--- s----- k------- p---- Š---?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Ku- j--- v----- p---- Š---?