македонски » литвански   нешто сака


70 [седумдесет]

нешто сака

-

+ 70 [septyniasdešimt]

+ ką mėgti / ko norėti

70 [седумдесет]

нешто сака

-

70 [septyniasdešimt]

ką mėgti / ko norėti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Сакате ли да пушите? Ar n--------- r-----? +
Сакате ли да танцувате? Ar n--------- š----? +
Сакате ли да се прошетате? Ar n--------- p-------------? +
   
Јас сакам да пушам. (A-) n------- r-----. +
Сакаш ли една цигара? Ar n------ c--------? +
Тој сака запалка. Ji- n----- u-----. +
   
Сакам да се напијам нешто. (A-) n------- k- n--- i------. +
Сакам да јадам нешто. (A-) n------- k- n--- v------. +
Сакам малку да се одморам. (A-) n------- t------ p-------. +
   
Сакам да Ве прашам нешто. (A-) n------- J--- k-- k- p--------. +
Сакам да Ве замолам за нешто. (A-) n------- J--- k-- k- p--------. +
Сакам да Ве поканам за нешто. (A-) n------- J-- k-- k-- p--------. +
   
Што сакате, молам? Pr----- k- n---------? +
Сакате ли кафе? Ar n--------- p------- k----? +
Или повеќе сакате чај? O g-- v------ (n---------) a------? +
   
Сакаме да патуваме накај дома. (M--) n------- v------- n---. +
Сакате ли такси? Ar n--------- v------- t----? +
Вие сакате да телефонирате. Ji- n----- p----------. +