македонски » литвански   нешто сака


71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [septyniasdešimt vienas]

ko norėti

71 [седумдесет и еден]

нешто сака

-

71 [septyniasdešimt vienas]

ko norėti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Што сакате? Ko (j--) n-----?
Сакате ли да играте фудбал? Ar n----- ž----- f------?
Сакате ли да си ги посетите пријатели? Ar n----- a-------- d------?
   
сака no---i
Не сакам да задоцнам. (A-) n------ v------.
Не сакам да одам таму. (A-) n------ t-- e---.
   
Сакам да си одам дома. (A-) n---- e--- n---.
Сакам да останам дома. (A-) n---- b--- / l---- n----.
Сакам да бидам сам / сама. (A-) n---- b--- v----- / v----.
   
Сакаш ли да останеш овде? Ar n--- l---- č--?
Сакаш ли да јадеш овде? Ar n--- v------ č--?
Сакаш ли да спиеш овде? Ar n--- m------ č--?
   
Сакате ли да тргнете утре? Ar (j--) n----- r---- i---------?
Сакате ли да останете до утре? Ar (j--) n----- p-------- i-- r-------?
Сакате ли сметката да ја платите утре? Ar (j--) n----- a------- s------- r----?
   
Сакате ли во диско? Ar n----- į d--------?
Сакате ли во кино? Ar n----- į k---?
Сакате ли во кафуле? Ar n----- į k-----?