македонски » литвански   нешто мора


72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [septyniasdešimt du]

ką privalėti / kam reikėti

72 [седумдесет и два]

нешто мора

-

72 [septyniasdešimt du]

ką privalėti / kam reikėti

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
мора pr------- / t----- / k-- r-----i
Морам да го испратам писмото. (A-) / t---- / M-- r----- i------- l-----.
Морам да го платам хотелот. (A-) / t---- / M-- r----- s------- u- v-------.
   
Мораш да станеш рано. Ta- r----- a----- k-----.
Мораш да работиш многу. Ta- r----- d--- d-----.
Мораш да бидеш точен. Ta- r----- n-------- / a----- l----.
   
Тој мора да наполни бензин. Ji- t--- / J-- r----- p--------- d-----.
Тој мора да го поправи автомобилот / возилото. Ji- t--- / J-- r----- s----------- a---------.
Тој мора да го измие автомобилот / возилото. Ji- t--- / J-- r----- n------- a---------.
   
Таа мора да пазарува. Ji t--- / J-- r----- a---------.
Таа мора да го чисти станот. Ji t--- / J-- r----- t------- b---.
Таа мора да ги пере алиштата. Ji t--- / J-- r----- s------ s---------.
   
Ние мораме веднаш да одиме на училиште. (M--) t--- t----- / M--- r----- e--- į m------.
Ние мораме веднаш да одиме на работа. (M--) t--- t----- / M--- r----- e--- į d----.
Ние мораме веднаш да одиме на лекар. (M--) t--- t----- / M--- r----- e--- p-- g-------.
   
Вие морате да го чекате автобусот. (J--) t----- / J--- r----- l----- a-------.
Вие морате да го чекате возот. (J--) t----- / J--- r----- l----- t--------.
Вие морате да го чекате таксито. (J--) t----- / J--- r----- l----- t----.