македонски » литвански   нешто појаснува / образложува 3


77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [septyniasdešimt septyni]

ką pagrįsti 3

77 [седумдесет и седум]

нешто појаснува / образложува 3

-

77 [septyniasdešimt septyni]

ką pagrįsti 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Зошто не ја јадете тортата? Ko--- (j--) n-------- t----?
Јас морам да ослабам. (A-) t---- / M-- r----- n------ s----.
Јас не ја јадам, бидејки морам да ослабам. (A-) n-------- n-- t---- / m-- r----- n------ s----.
   
Зошто не го пиете пивото? Ko--- (j--) n-------- a----?
Јас морам уште да возам. (A-) d-- t------ / M-- d-- r----- v-------.
Јас не го пијам, бидејки морам уште да возам. (A-) n------- n-- d-- t------ / m-- d-- r----- v-------.
   
Зошто не го пиеш кафето? Ko--- n----- k----?
Тоа е студено. Ji a-----.
Јас не го пијам, бидејки е студено. Aš j-- n------- n-- j- a----- / y-- š----.
   
Зошто не го пиеш чајот? Ko--- n----- a------?
Немам шеќер. (A-) n------ c------.
Јас не го пијам, бидејки немам шеќер. Aš j-- n------- n-- n------ c------.
   
Зошто не ја јадете супата? Ko--- (j--) n-------- s------?
Јас не ја нарачав. (A-) j-- n-----------.
Јас не ја јадам, бидејки не ја нарачав. Aš j-- n-------- n-- n-----------.
   
Зошто не го јадете месото? Ko--- (j--) n-------- m----?
Јас сум вегетаријанец. (A-) v--------- / --.
Јас не го јадам, бидејки сум вегетаријанец. Aš j-- n-------- n-- e-- v--------- / --.