македонски » литвански   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [aštuoni]

Laikas

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [aštuoni]

Laikas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Извинете! At--------!
Колку е часот, Ве молам? At--------- k--- d---- v------?
Благодарам многу. La--- a---.
   
Часот е еден. Pi--- v------.
Часот е два. Dv- v------- / a---- v------.
Часот е три. Tr-- v------- / t----- v------.
   
Часот е четири. Ke------ v------- / k------- v------.
Часот е пет. Pe----- v------- / p----- v------.
Часот е шест. Še---- v------- / š---- v------.
   
Часот е седум. Se------- v------- / s------- v------.
Часот е осум. Aš------- v------- / a------ v------.
Часот е девет. De------ v------- / d------ v------.
   
Часот е десет. De---- v------ / d------ v------.
Часот е единаесет. Vi-------- v------ / v---------- v------.
Часот е дванаесет. Dv----- v------ / d------- v------.
   
Една минута има шеесет секунди. Mi---- t--- š----------- s--------.
Еден час има шеесет минути. Va----- t--- š----------- m------.
Еден ден има дваесет и четири часа. Pa-- t--- d-------- k------- v-------.