македонски » литвански   Придавки 3


80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [aštuoniasdešimt]

Būdvardžiai 3

80 [осумдесет]

Придавки 3

-

80 [aštuoniasdešimt]

Būdvardžiai 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Таа има куче. Ji t--- š---.
Кучето е големо. Šu- (y--) d------.
Таа има големо куче. Ji t--- d----- š---.
   
Таа има куќа. Ji t--- n---.
Куќата е мала. Na--- (y--) m----.
Таа има една мала куќа. Ji t--- m--- n---.
   
Тој живее во хотел. Ji- g----- v---------.
Хотелот е евтин. Vi------- (y--) p----.
Тој живее во евтин хотел. Ji- g----- p------ v---------.
   
Тој има автомобил. Ji- t--- a---------.
Автомобилот е скап. Au--------- (y--) b------.
Тој има скап автомобил. Ji- t--- b----- a---------.
   
Тој чита еден роман. Ji- s----- r-----.
Романот е досаден. Ro----- (y--) n-------.
Тој чита еден досаден роман. Ji- s----- n------ r-----.
   
Таа гледа еден филм. Ji ž---- f----.
Филмот е интересен. Fi---- (y--) į-----.
Таа гледа еден интересен филм. Ji ž---- į---- f----.