македонски » литвански   Денови во седмицата


9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [devyni]

Savaitės dienos

9 [девет]

Денови во седмицата

-

9 [devyni]

Savaitės dienos

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
понеделник pi--------s
вторник an--------s
среда tr---------s
   
четврток ke-----------s
петок pe---------s
сабота še--------s
   
недела se--------s
седмица sa----ė
од понеделник до недела nu- p---------- i-- s---------o
   
Првиот ден е понеделник. Pi----- d---- y-- p----------.
Вториот ден е вторник. An----- d---- y-- a----------.
Третиот ден е среда. Tr------ d---- y-- t-----------.
   
Четвртиот ден е четврток. Ke-------- d---- y-- k-------------.
Петтиот ден е петок. Pe------ d---- y-- p-----------.
Шестиот ден е сабота. Še----- d---- y-- š----------.
   
Седмиот ден е недела. Se-------- d---- y-- s----------.
Седмицата има седум дена. Sa----- t--- s-------- d-----.
Ние работиме само пет дена. Me- d------ t-- p------ d-----.