македонски » литвански   Императив 2 (Наредбена форма)


90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [devyniasdešimt]

Liepiamoji nuosaka 2

90 [деведесет]

Императив 2 (Наредбена форма)

-

90 [devyniasdešimt]

Liepiamoji nuosaka 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Избричи се! Nu-------!
Измиј се! Nu--------!
Исчешлај се! Su--------!
   
Јави се! Јавете се! Pa--------- P------------!
Почнувај! Почнете! Pr----- P--------!
Престани! Престанете! Li------ L--------!
   
Остави го тоа! Оставете го тоа! Ba--- B------!
Кажи го тоа! Кажете го тоа! Pa------ P---------!
Купи го тоа! Купете го тоа! Nu----- N--------!
   
Не биди никогаш нечесен! Ni------- / N------ n---- n-----------!
Не биди никогаш дрзок! Ni------- / N------ n---- į-----!
Не биди никогаш неучтив! Ni------- / N------ n---- n---------!
   
Биди секогаш чесен! Vi------ / V----- b-- s---------!
Биди секогаш љубезен! Vi------ / V----- b-- m------!
Биди секогаш учтив! Vi------ / V----- b-- m-------!
   
Одете си со здравје! Gr------ l-------- n---!
Внимавајте добро на себе! Sa------- s---- S---------!
Посетете не наскоро повторно! Ap--------- m-- d--!