македонски » литвански   Споредни реченици со дека 2


92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [devyniasdešimt du]

Šalutiniai sakiniai su kad 2

92 [деведесет и два]

Споредни реченици со дека 2

-

92 [devyniasdešimt du]

Šalutiniai sakiniai su kad 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
Ме лути, дека рчиш. Ma-- e------ k-- (t-) k-----.
Ме лути, дека пиеш толку многу пиво. Ma-- e------ k-- (t-) g--- t--- d--- a----.
Ме лути, дека доаѓаш толку доцна. Ma-- e------ k-- (t-) p------ t--- v----.
   
Мислам, дека му треба лекар. (A-) m----- k-- j-- r----- g-------.
Мислам, дека тој е болен. (A-) m----- k-- j-- s----.
Мислам, дека тој сега спие. (A-) m----- k-- j-- d---- m----.
   
Ние се надеваме, дека тој ќе се ожени со нашата ќерка. (M--) t------- k-- j-- v-- m--- d------.
Ние се надеваме, дека тој има многу пари. (M--) t------- k-- j-- t--- d--- p-----.
Ние се надеваме, дека тој е милионер. (M--) t------- k-- j-- y-- m------------.
   
Слушнав, дека твојата сопруга имаше една несреќа. (A-) g-------- k-- t--- ž---- p----- į a------.
Слушнав, дека таа лежи во болница. (A-) g-------- k-- j- g--- l---------.
Слушнав, дека твојот автомобил е потполно скршен. (A-) g-------- k-- t--- a---------- v------- s-----.
   
Ме радува, дека дојдовте. Dž---- / d----------- k-- (j--) a------.
Ме радува, дека имате интерес. Dž---- / d----------- k-- (j--) d------.
Ме радува, дека сакате да ја купите куќата. Dž---- / d----------- k-- (j--) n----- p----- n---.
   
Се плашам, дека последниот автобус е веќе заминат. Bi---- k-- p--------- a-------- j-- n---------.
Се плашам, дека мораме да земеме такси. Bi---- k-- m--- r----- v------- t----.
Се плашам, дека немам пари кај себе. Bi---- k-- n---------- p-----.