македонски » литвански   Генитив


99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [devyniasdešimt devyni]

Kilmininkas

99 [деведесет и девет]

Генитив

-

99 [devyniasdešimt devyni]

Kilmininkas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlietuvių
мачката на мојата пријателка ma-- d------ k--ė
кучето на мојот пријател ma-- d----- š-o
играчките на моите деца ma-- v---- ž-----i
   
Ова е мантилот на мојот колега. Ta- m--- b----------- p-----.
Ова е автомобилот на мојата колешка. Ta- m--- b----------- a----------.
Ова е работата на моите колеги. Ta- m--- b----------- d-----.
   
Копчето од кошулата е откинато. Iš----- m-------- s---.
Го нема клучот од гаражата. Di--- g----- r-----.
Компјутерот на шефот е расипан. Še-- k---------- (y--) s------.
   
Кои се родителите на девојчето? Ka- y-- m-------- t----?
Како да дојдам до куќата на вашите родители? Ka-- m-- a------ į j--- t--- n----?
Куќата стои на крајот од улицата. Na--- s---- g----- g---.
   
Како се вика главниот град на Швајцарија? Ka- y-- Š---------- s------?
Кој е насловот на книгата? Ko-- (y--) k----- p----------?
Како се викаат децата на комшиите? Ko--- k------ v---- v-----?
   
Кога се училишните распусти на децата? Ka-- m------ a--------?
Кога се термините за прегледи кај лекарот? Ka-- g------- p------- v-------?
Кое е работното време на музејот? Ka-- m------- d----?