македонски » летонски   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [desmit]

Vakar – šodien – rīt

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

10 [desmit]

Vakar – šodien – rīt

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Вчера беше сабота. Va--- b--- s--------.
Вчера бев во кино. Va--- e- b--- k---.
Филмот беше интересен. Fi--- b--- i----------.
   
Денес е недела. Šo---- i- s--------.
Денес не работам. Šo---- e- n---------.
Јас останувам дома. Es p------ m----.
   
Утре е понеделник. Rī- i- p--------.
Јас утре повторно работам. Rī- e- a---- s-------.
Јас работам во канцеларија. Es s------- b-----.
   
Кој е ова? Ka- t-- i-?
Ова е Петар. Ta- i- P------.
Петар е студент. Pē----- i- s-------.
   
Кој е ова? Ka- t- i-?
Ова е Марта. Tā i- M----.
Марта е секретарка. Ma--- i- s--------.
   
Петар и Марта се пријатели. Pē----- u- M---- i- d-----.
Петар е пријателот на Марта. Pē----- i- M----- d-----.
Марта е пријателката на Петар. Ma--- i- P----- d--------.