македонски » летонски   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [divi]

Ģimene

2 [два]

Фамилија

-

2 [divi]

Ģimene

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
дедо ve----s
баба ve------a
тој и таа vi-- u- v--a
   
татко tē-s
мајка mā-e
тој и таа vi-- u- v--a
   
син dē-s
ќерка me--a
тој и таа vi-- u- v--a
   
брат br---s
сестра mā-a
тој и таа vi-- u- v--a
   
чичко tē----s
тетка ta--e
тој и таа vi-- u- v--a
   
Ние сме една фамилија. Mē- e--- ģ-----.
Фамилијата не е мала. Ģi---- n-- m---.
Фамилијата е голема. Ģi---- i- l----.