македонски » летонски   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [divdesmit pieci]

Pilsētā

25 [дваесет и пет]

Во градот

-

25 [divdesmit pieci]

Pilsētā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Би сакал / сакала кон железничката станица. Es v---- u- s------.
Би сакал / сакала кон аеродромот. Es v---- u- l------.
Би сакал / сакала во центарот на градот. Es v---- u- p------- c-----.
   
Како да стигнам до железничката станица? Kā e- v--- n----- u- s------?
Како да стигнам до аеродромот? Kā e- v--- n----- u- l------?
Како да стигнам до центарот на градот? Kā e- v--- n----- u- p------- c-----?
   
Ми треба такси. Ma- i- n----------- t---------.
Ми треба карта на градот. Ma- i- n----------- p------- p----.
Ми треба хотел. Ma- i- n----------- v-------.
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. Es v---- ī--- a---------.
Еве ја мојата кредитна картичка. Te i- m--- k----------.
Еве ја мојата возачка дозвола. Te i- m--- a----------- a--------.
   
Што има да се види во градот? Ko v-- p------ a-------?
Појдете во стариот дел на градот. Ai------ u- v---------!
Направете една градска обиколка. Do------- e--------- p- p------!
   
Појдете на пристаништето. Ai------ u- o---!
Направете една пристанишна обиколка. Do------- e--------- p- o---!
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Kā--- i-------- c------- v----- t- v-- i-?