македонски » летонски   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [divdesmit astoņi]

Viesnīcā – sūdzības

28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

28 [divdesmit astoņi]

Viesnīcā – sūdzības

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Тушот не работи. Du-- n---------.
Нема топла вода. Na- s---- ū----.
Можете ли тоа да го поправите? Va- t- n------- s------?
   
Во собата нема телефон. Is---- n-- t-------.
Во собата нема телевизор. Is---- n-- t---------.
Собата нема балкон. Is----- n-- b------.
   
Собата е премногу гласна. Is---- i- p-- s----.
Собата е премногу мала. Is---- i- p-- m---.
Собата е премногу темна. Is---- i- p-- t----.
   
Парното не работи. Ap---- n---------.
Клима уредот не работи. Ga--- k------------- n---------.
Телевизорот е расипан. Te-------- n---------.
   
Тоа не ми се допаѓа. Ta- m-- n------.
Тоа ми е прескапо. Ta- m-- i- p-- d----.
Дали имате нешто поефтино? Va- J--- n-- k-- l-----?
   
Има ли овде во близина хостел? Va- t- t----- i- k--- j------- v-------?
Има ли овде во близина пансион? Va- t- t----- i- k--- p------?
Има ли овде во близина ресторан? Va- t- t----- i- k--- r--------?