македонски » летонски   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [divdesmit deviņi]

Restorānā 1

29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

29 [divdesmit deviņi]

Restorānā 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Дали е слободна масава? Va- š-- g------ i- b----?
Ве молам, ми треба менито. Es g------ ē----- k----- l----.
Што би можеле да препорачате? Ko J-- v----- i------?
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. Es l------ v------ a--.
Јас би сакал / сакала една минерална вода. Es l------ v------ m-----------.
Би сакал / сакала еден сок од портокал. Es l------ v------ a------- s---.
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. Es l------ v------ k-----.
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. Es l------ v------ k----- a- p----.
Со шеќер, молам. Ar c------ l----.
   
Јас би сакал / сакала еден чај. Es v---- t---.
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. Es v---- t--- a- c------.
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. Es v---- t--- a- p----.
   
Имате ли цигари? Va- J--- i- c--------?
Имате ли еден пепелник? Va- J--- i- p---- t-----?
Имате ли запалака? Va- J--- i- š--------?
   
Мене ми фали една вилушка. Ma- n-- d-------.
Мене ми фали еден нож. Ma- n-- n---.
Мене ми фали една лажица. Ma- n-- k------.