македонски » летонски   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [trīsdesmit]

+ Restorānā 2

30 [триесет]

Во ресторан 2

-

30 [trīsdesmit]

Restorānā 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Еден сок од јаболко, молам. Ap------ s---- l----. +
Една лимонада, молам. Li------- l----. +
Еден сок од домати, молам. To---- s---- l----. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. Es l------ v------ g---- s---------. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. Es l------ v------ g---- b-------. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. Es l------ v------ p----- d--------- v---. +
   
Сакаш ли риба? Va- t-- g---- z----? +
Сакаш ли говедско месо? Va- t-- g---- l------- g---? +
Сакаш ли свинско месо? Va- t-- g---- c------? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. Es v---- k--- k- b-- g----. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. Es v---- d------ p----. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. Es v---- k--- k-- u- k- n----- i--- j------. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Va- J-- t- v------- a- r-----? +
Го сакате ли ова со тестенини? Va- J-- t- v------- a- n------? +
Го сакате ли ова со компири? Va- J-- t- v------- a- k----------? +
   
Ова не ми е вкусно. Ta- m-- n------. +
Јадењето е студено. Ēd---- i- a-----. +
Јас ова не го нарачав. To e- n---------. +