македонски » летонски   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [trīsdesmit seši]

+ Vietējais sabiedriskais transports

36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

36 [trīsdesmit seši]

Vietējais sabiedriskais transports

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Каде е автобуската станица? Ku- i- a------- p------? +
Кој автобус вози во центарот? Ku-- a------- b---- u- c-----? +
Која линија морам да ја земам? Ar k--- t------- / t--------- / a------- m-- j------? +
   
Дали морам да се прекачувам? Va- m-- i- j---------? +
Каде морам да се прекачам? Ku- m-- i- j---------? +
Колку чини еден возен билет? Ci- m---- b--------- b-----? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ci- p------ i- l--- c------? +
Овде морате да се симнете. Ju-- š--- j-------. +
Морате да се симнете позади. Ju-- j------- p- a----------- d-----. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Nā------ m---- v------- n--- p-- 5 m------. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Nā------ t------- n--- p-- 10 m------. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Nā------ a------- n--- p-- 15 m------. +
   
Кога вози последното метро? Ci--- i- p------- m---- v-------? +
Кога вози последниот трамвај? Ci--- i- p------- t-------? +
Кога вози последниот автобус? Ci--- i- p------- a-------? +
   
Дали имате возен билет? Va- J--- i- b--------- b-----? +
Возен билет? – Не, немам. Bi----? – N-- m-- n--. +
Тогаш морате да платите казна. Ta- J--- j------ s--- n----. +