македонски » летонски   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trīsdesmit septiņi]

Ceļā

37 [триесет и седум]

На пат

-

37 [trīsdesmit septiņi]

Ceļā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Тој патува со мотор. Vi-- b---- a- m--------.
Тој патува со велосипед. Vi-- b---- a- d--------.
Тој пешачи. Vi-- i-- k----.
   
Тој патува со брод. Vi-- b---- a- k---.
Тој патува со чамец. Vi-- b---- a- l----.
Тој плива. Vi-- p---.
   
Дали овде е опасно? Va- š--- i- b------?
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Va- i- b------ v----- p---- b----- a- a--------?
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Va- t-- i- b------- n---- i-- p-----------?
   
Ние го погрешивме патот. Mē- e--- a------------.
Ние сме на погрешен пат. Mē- e--- u- n-------- c---.
Ние мораме да се вратиме. Mu-- j-------- a------.
   
Каде може овде да се паркира? Ku- š--- v-- n------- a---------?
Има ли овде паркиралиште? Va- š--- i- a--------- s----------?
Колку долго може овде да се паркира? Uz c-- i--- l---- š--- v-- n------- a---------?
   
Возите ли скии? Va- J-- s-------?
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Va- J-- b-------- a---- a- s-------- p-------?
Може ли овде да се изнајмат скии? Va- t- v-- n---- s-----?