македонски » летонски   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

+ 39 [trīsdesmit deviņi]

+ Auto avārija

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [trīsdesmit deviņi]

Auto avārija

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Каде е следната бензинска пумпа? Ku- i- t----- b------ u------- s------? +
Јас имам една дупната гума. Ma--- m------ i- c---- r----. +
Дали можете да го промените тркалото? Va- J-- v---- a------- r-----? +
   
Потребни ми се неколку литра дизел. Ma- i- n----------- p---- l---- d-------------. +
Немам повеќе бензин. Ma- v---- n-- b------. +
Имате ли резервна туба? Va- J--- i- r------- k---- d--------? +
   
Каде можам да телефонирам? Ku- e- t- v----- p--------? +
Ми треба влечна служба. Ma- i- n----------- a------- d------- b------ a---------- p------------. +
Барам една работилница. Es m------ r-------------. +
   
Се случи сообраќајна несреќа. Ir n------ s-------- n---------. +
Каде е најблискиот телефон? Ku- i- t------- t-------? +
Имате ли мобилен со себе? Va- J--- i- l---- m------- t-------? +
   
Потребна ни е помош. Mu-- i- n----------- p--------. +
Повикајте еден лекар! Iz------- ā----! +
Повикајте ја полицијата! Iz------- p-------! +
   
Вашите документи Ве молам. Jū-- d---------- l----! +
Вашата возачка дозвола Ве молам. Jū-- a----------- a--------- l----! +
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Jū-- k----- m------ v------- a--------- l----! +