македонски » летонски   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

4 [četri]

Skolā

4 [четири]

Во училиште

-

4 [četri]

Skolā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Каде сме? Ku- m-- e---?
Ние сме во училиштето. Mē- e--- s----.
Ние имаме настава. Mu-- i- n---------.
   
Ова се учениците. Ti- i- s------.
Ова е наставничката. Tā i- s--------.
Ова е одделението. Tā i- k----.
   
Што правиме? Ko m-- d----?
Ние учиме. Mē- m-------.
Ние учиме еден јазик. Mē- m------- v-----.
   
Јас учам англиски. Es m---- a---- v-----.
Ти учиш шпански. Tu m----- s---- v-----.
Тој учи германски. Vi-- m---- v--- v-----.
   
Ние учиме француски. Mē- m------- f----- v-----.
Вие учите италијански. Jū- m------- i------- v-----.
Тие учат руски. Vi-- m---- k----- v-----.
   
Учењето јазици е интересно. Mā------ v------ i- i----------.
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. Mē- g----- s------ c-------.
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. Mē- g----- r---- a- c--------.