македонски » летонски   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [četrdesmit divi]

Pilsētas apskate

42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

42 [četrdesmit divi]

Pilsētas apskate

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Дали пазарот е отворен во недела? Va- t----- s--------- i- a------?
Дали саемот е отворен во понеделник? Va- g--------- p--------- i- a------?
Дали изложбата е отворена во вторник? Va- i------ o-------- i- a------?
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Va- z----------- d---- t--------- i- a------?
Дали музејот е отворен во четврток? Va- m----- c----------- i- a------?
Дали галеријата е отворена во петок? Va- g------- p---------- i- a------?
   
Смее ли да се фотографира? Va- d----- f---------?
Мора ли да се плати влез? Va- i- j----- i----- b-----?
Колку чини влезот? Ci- m---- i----- b-----?
   
Има ли некаков попуст за групи? Va- g----- i- a------?
Има ли некаков попуст за деца? Va- b------ i- a------?
Има ли некаков попуст за студенти? Va- s--------- i- a------?
   
Каква е оваа зграда? Ka- t- i- p-- ē--?
Колку е стара оваа зграда? Ci- v--- i- ē--?
Кој ја изградил оваа зграда? Ka- i- c---- š- ē--?
   
Јас се интересирам за архитектура. Es i---------- p-- a----------.
Јас се интересирам за уметност. Es i---------- p-- m-----.
Јас се интересирам за сликарство. Es i---------- p-- g----------.