македонски » летонски   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [četrdesmit pieci]

Kinoteātrī

45 [четириесет и пет]

Во кино

-

45 [četrdesmit pieci]

Kinoteātrī

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Ние сакаме во кино. Mē- g----- a----- u- k---.
Денес се прикажува еден добар филм. Šo---- r--- l--- f----.
Филмот е сосема нов. Fi--- i- p------ j----.
   
Каде е благајната? Ku- i- k---?
Има ли уште слободни места? Va- i- v-- b----- v-----?
Колку чинат влезните билети? Ci- m---- i----- b------?
   
Кога започнува претставата? Ci--- s---- i-----?
Колку долго трае филмот? Ci- g--- i- f----?
Може ли да се резервират билети? Va- v-- r------- b------?
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. Es v---- s---- a--------.
Јас би сакал / сакала да седам напред. Es v---- s---- p------.
Јас би сакал / сакала да седам во средината. Es v---- s---- v---.
   
Филмот беше возбудлив. Fi--- b--- a---------.
Филмот не беше досаден. Fi--- n----- g---------.
Но книгата за филмот беше подобра. Be- g------- p-- k---- i- u------ f----- b--- l-----.
   
Каква беше музиката? Kā-- b--- m-----?
Какви беа глумците? Kā-- b--- a------?
Имаше ли титлуван текст на англиски јазик? Va- b--- t---- a---- v-----?