македонски » летонски   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [četrdesmit astoņi]

Aktivitātes atvaļinājuma laikā

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [četrdesmit astoņi]

Aktivitātes atvaļinājuma laikā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Дали е чиста плажата? Va- p------- i- t---?
Може ли човек таму да плива? Va- t-- v-- p--------?
Не ли е опасно, таму да се плива? Va- n-- b------ t-- p--------?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Va- t- v-- i------ s----------?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Va- t- v-- i------ g----------?
Може ли овде да се изнајми чамец? Va- t- v-- i------ l----?
   
Би сакал / сакала да сурфам. Es l------ p--------.
Би сакал / сакала да нуркам. Es l------ n----.
Би сакал / сакала да скијам на вода. Es l------ p-------- a- ū----------.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Va- v-- i------ s-------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Va- v-- i------ n------- p---------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Va- v-- i------ ū----------?
   
Јас сум почетник. Es e--- i-------.
Јас сум средно-добар / добра. Ma--- p------ i- v--------.
Јас веќе добро се снаоѓам. Es t- j-- p----.
   
Каде е ски лифтот? Ku- i- s-------- p-------?
Имаш ли скии со себе? Va- t-- i- l---- s-----?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Va- t-- t-- i- l---- s--------- z-----?