македонски » летонски   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [piecdesmit]

Peldbaseinā

50 [педесет]

Во базен за пливање

-

50 [piecdesmit]

Peldbaseinā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Денес е жешко. Šo---- i- k-----.
Ќе одиме ли на базен? Va- m-- i---- u- p----------?
Имаш ли желба да одиме на пливање? Va- t-- i- v-------- i-- p-----?
   
Имаш ли пешкир? Va- t-- i- d------?
Имаш ли гаќи за капење? Va- t-- i- p---------?
Имаш ли костим за капење? Va- t-- i- p----------?
   
Умееш ли да пливаш? Va- t- p---- p-----?
Умееш ли да нуркаш? Va- t- p---- n---?
Умееш ли да скокаш во вода? Va- t- p---- l--- ū----?
   
Каде е тушот? Ku- i- d---?
Каде е кабината за пресоблекување? Ku- i- p----------- k-----?
Каде се очилата за пливање? Ku- i- p----------?
   
Длабока ли е водата? Va- ū---- i- d----?
Чиста ли е водата? Va- ū---- i- t---?
Топла ли е водата? Va- ū---- i- s----?
   
Се смрзнувам. Ma- s----.
Водата е премногу студена. Ūd--- i- p---- a-----.
Излегувам сега од водата. Es t---- e-- ā-- n- ū----.