македонски » летонски   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [piecdesmit četri]

Iepirkšanās

54 [педесет и четири]

Купување

-

54 [piecdesmit četri]

Iepirkšanās

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Сакам да купам еден подарок. Es v---- n------ d-----.
Но не нешто премногу скапо. Be- n--- p---- d----.
Можеби една рачна ташна? Va---- r----------?
   
Која боја би ја сакале? Kā-- k----?
Црна, кафеава или бела? Me---- b---- v-- b----?
Една голема или мала? Li--- v-- m---?
   
Смеам ли да ја видам оваа? Va- e- v----- a------- š-?
Дали таа е од кожа? Va- t- i- n- ā---?
Или пак е од вештачки материјал? Va- t- i- n- m-------- ā---?
   
Од кожа секако. No ā---- p------.
Ова е еден особено добар квалитет. Tā i- ī---- l--- k--------.
И ташната навистина е со многу поволна цена. Un r---------- i- t----- l---.
   
Ми се допаѓа. Tā m-- p----.
Ќе ја земам. To e- ņ----.
Дали можам евентуално да ја заменам? Va- e- t- v----- a-- a-------?
   
Се разбира. Pa-- p-- s--- s--------.
Ќе ја спакуваме како подарок. Mē- t- i--------- k- d-----.
Таму од спротива е благајната. Tu- p--- t--- p--- i- k---.