македонски » летонски   Работа / Занает


55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

+ 55 [piecdesmit pieci]

+ Strādāšana

55 [педесет и пет]

Работа / Занает

-

55 [piecdesmit pieci]

Strādāšana

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Што сте по занает? Ka- J-- e--- p-- p---------? +
Мојот сопруг е лекар по занает. Ma-- v--- p-- p--------- i- ā----. +
Јас полудневно работам како медицинска сестра. Es s------- u- p-------- p-- m------. +
   
Набргу ќе одиме во пензија. Dr-- m--- b-- p------. +
Но даноците се високи. Be- n------ i- l----. +
И здравственото осигурување е високо. Un m---------- a------------ i- d----. +
   
Што сакаш да бидеш? Pa- k- t- g---- k---? +
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. Es v---- k--- i---------. +
Јас сакам да студирам на универзитетот. Es g---- s----- u-----------. +
   
Јас сум практикант. Es e--- p----------. +
Јас не заработувам многу. Es n------ n- ī---- d----. +
Јас сум на пракса во странство. Es e--- p----- ā------. +
   
Ова е мојот шеф. Ta- i- m--- p----------. +
Јас имам љубезни колеги. Ma- i- j---- k-----. +
Напладне секогаш одиме во кантината. Pu------- m-- v------ e--- u- u------- ē-----. +
   
Јас барам едно работно место. Es m------ d---------. +
Јас сум веќе една година невработен / невработена. Es j-- g--- e--- b-- d----. +
Во оваа земја има премногу невработени. Ša-- v----- i- p---- d---- b-----------. +