македонски » летонски   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [piecdesmit astoņi]

Ķermeņa daļas

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [piecdesmit astoņi]

Ķermeņa daļas

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Јас цртам човек. Es z----- v------.
Најпрво главата. Vi------ g----.
Човекот носи еден шешир. Vī------ i- p-------.
   
Косата не му се гледа. Ma--- n-----.
Ушите исто така не му се гледаат. Au--- a-- n-----.
Грбот исто така не му се гледа. Mu---- a-- n-----.
   
Ги цртам очите и устата. Es z----- a--- u- m---.
Човекот танцува и се смее. Vī------ d--- u- s-----.
Човекот има долг нос. Vī------ i- g--- d-----.
   
Тој во рацете носи еден стап. Ro--- v--- t-- s-----.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. Ap k---- v---- i- š----.
Зима е и студено е. Ir z---- u- i- a-----.
   
Рацете се силни. Ro--- i- s-------.
Нозете исто така се силни. Kā--- a-- i- s-------.
Човекот е од снег. Vī-- i- n- s-----.
   
Тој не носи панталони и мантил. Vi--- n-- b---- u- m-----.
Но човекот не се смрзнува. Be- v---- n------.
Тоа е снешко. Ta- i- s---------.