македонски » летонски   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sešdesmit]

Bankā

60 [шеесет]

Во банка

-

60 [sešdesmit]

Bankā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Би сакал / сакала да отворам една сметка. Es v---- a----- k----.
Еве го мојот пасош. Te i- m--- p---.
А ова е мојата адреса. Un t- i- m--- a-----.
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. Es v---- i------- n---- s--- k----.
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. Es v---- i----- n---- n- s--- k----.
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. Es v---- s----- k---- i--------.
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. Es v---- i------ c------- č---.
Колку се високи таксите? Ci- l---- i- m---- p-- p----------?
Каде морам да потпишам? Ku- m-- j----------?
   
Очекувам трансакција од Германија. Es g---- p-------- n- V------.
Еве го бројот на мојата сметка. Te i- m--- k---- n-----.
Дали се пристигнати парите? Va- n---- i- p--------?
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. Es v---- s------- š- n----.
Ми требаат US – долари. (амерички долари). Ma- v---- A-- d------.
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Lū---- i------- m-- n---- s------ n----------!
   
Има ли овде банкомат? Va- t- i- b--------?
Колкава сума може да се подигне? Ci- d---- n----- v-- i-----?
Која кредитна картичка може да се користи? Kā--- k----------- d--?