македонски » летонски   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sešdesmit pieci]

Noliegums 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sešdesmit pieci]

Noliegums 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Скап ли е прстенот? Va- g------- i- d----?
Не, тој чини само сто евра. Nē- t-- m---- t---- s---- e---.
Но јас имам само педесет. Be- m-- i- t---- p---------.
   
Готов / готова ли си веќе? Va- t- j-- e-- g-----?
Не, сеуште не сум. Nē- v-- n-.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Be- e- t---- b--- g-----.
   
Сакаш ли уште супа? Va- t- v-- v----- z---?
Не, не сакам повеќе. Nē- v----- n------.
Но сакам уште еден сладолед. Be- v-- s--------.
   
Живееш ли веќе долго овде? Va- t- j-- s-- t- d----?
Не, штотуку еден месец. Nē- t---- m-----.
Но познавам веќе многу луѓе. Be- e- p------ j-- d------ c-------.
   
Патуваш ли утре накај дома? Va- t- r-- b---- m----?
Не, дури за викендот. Nē- t---- n------ n-----.
Но се враќам веќе во недела. Be- e- a---------- j-- s-------.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Va- t--- m---- i- j-- p--------?
Не, таа е штотуку седумнаесет. Nē- v---- i- t---- s---------.
Но таа веќе има дечко. Be- v---- i- j-- d-----.