македонски » летонски   Придавки 1


78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [septiņdesmit astoņi]

Īpašības vārdi 1

78 [седумдесет и осум]

Придавки 1

-

78 [septiņdesmit astoņi]

Īpašības vārdi 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
една стара жена ve-- s------e
една дебела жена re--- s------e
една радознала жена zi------- s------e
   
една нова кола ja--- m----a
една брза кола āt-- m----a
една удобна кола ēr-- m----a
   
еден син фустан zi-- k----a
еден црвен фустан sa----- k----a
еден зелен фустан za-- k----a
   
една црна ташна me--- s--a
една кафеава ташна br--- s--a
една бела ташна ba--- s--a
   
љубезни луѓе ja--- ļ----s
учтиви луѓе pi-------- ļ----s
интересни луѓе in--------- ļ----s
   
мили деца mī-- b---i
дрски деца ne------- b---i
мирни деца rā--- b---i