македонски » летонски   Часови / Време


8 [осум]

Часови / Време

-

8 [astoņi]

Pulksteņa laiki

8 [осум]

Часови / Време

-

8 [astoņi]

Pulksteņa laiki

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Извинете! At---------- l----!
Колку е часот, Ве молам? Ci-- l----- i- p---------?
Благодарам многу. Li--- p------.
   
Часот е еден. Pu-------- i- v----.
Часот е два. Pu-------- i- d---.
Часот е три. Pu-------- i- t---.
   
Часот е четири. Pu-------- i- č----.
Часот е пет. Pu-------- i- p----.
Часот е шест. Pu-------- i- s---.
   
Часот е седум. Pu-------- i- s------.
Часот е осум. Pu-------- i- a-----.
Часот е девет. Pu-------- i- d-----.
   
Часот е десет. Pu-------- i- d-----.
Часот е единаесет. Pu-------- i- v----------.
Часот е дванаесет. Pu-------- i- d---------.
   
Една минута има шеесет секунди. Mi---- i- s-------- s-------.
Еден час има шеесет минути. St---- i- s-------- m------.
Еден ден има дваесет и четири часа. Di------- i- d-------- č----- s------.