македонски » летонски   Минато време 3


83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [astoņdesmit trīs]

Pagātne 3

83 [осумдесет и три]

Минато време 3

-

83 [astoņdesmit trīs]

Pagātne 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
телефонира pi------t
Јас телефонирав. Es r----- p- t-------.
Јас цело време телефонирав. Es r----- p- t------- v--- l----.
   
прашува ja---t
Јас прашав. Es j------.
Јас секогаш прашував. Es v------ j------.
   
раскажува st----t
Јас раскажував. Es s-------.
Јас ја раскажав целата приказна. Es i--------- v--- s-----.
   
учи mā-----s
Јас учев. Es m------.
Јас учев цела вечер. Es m------ v--- v-----.
   
работи st----t
Јас работев. Es s-------.
Јас работев цел ден. Es s------- v--- d----.
   
јаде ēst
Јас јадев. Es p----.
Јас го изедов целото јадење. Es a---- v--- ē-----.