македонски » летонски   Споредни реченици со дека 1


91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [deviņdesmit viens]

Palīgteikumi ar ka 1

91 [деведесет и еден]

Споредни реченици со дека 1

-

91 [deviņdesmit viens]

Palīgteikumi ar ka 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Времето утре можеби ќе биде подобро. Rī- v----- b-- l----- l----.
Од каде го знаете тоа? Kā J-- t- z----?
Се надевам, дека ќе биде подобро. Es c---- k- t-- b-- l-----.
   
Тој ќе дојде сосема сигурно. Vi-- n------- a-----.
Сигурно ли е тоа? Va- t-- i- n-------?
Јас знам, дека тој ќе дојде. Es z---- k- v--- a-----.
   
Тој сигурно ќе се јави. Vi-- n------- p--------.
Навистина? Pa------?
Мислам, дека тој ќе се јави. Es d------ k- v--- p--------.
   
Виното сигурно е старо. Vī-- n------- i- v---.
Го знаете ли тоа со сигурност? Va- j-- t- d---- z----?
Претпоставувам, дека е старо. Es p------- k- t-- i- v---.
   
Нашиот шеф изгледа добро. Mū-- v------- i------- l---.
Мислите? Jū- t- d------?
Мислам, дека тој изгледа дури многу добро. Es u------- k- v--- i------- p-- ļ--- l---.
   
Шефот сигурно има девојка. Va------- n------- i- d--------.
Верувате ли навистина? Jū- p------- t- d------?
Сосема е можно, дека тој има девојка. Ir p------ i--------- k- v---- i- d--------.