македонски » летонски   Споредни реченици со дали


93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [deviņdesmit trīs]

Palīgteikumi ar vai

93 [деведесет и три]

Споредни реченици со дали

-

93 [deviņdesmit trīs]

Palīgteikumi ar vai

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Незнам, дали тој ме сака. Es n------ v-- v--- m--- m--.
Незнам, дали тој ќе се врати. Es n------ v-- v--- n--- a------.
Незнам, дали тој ќе ме побара. Es n------ v-- v--- m-- p--------.
   
Дали тој навистина ме сака? Va- v--- m--- m--?
Дали тој навистина ќе се врати? Va- v--- n--- a------?
Дали тој навистина ќе ме побара? Va- v--- m-- p--------?
   
Се прашувам, дали тој мисли на мене? Es j------ s--- v-- v--- d--- p-- m---?
Се прашувам, дали тој има некоја друга? Es j------ s--- v-- v---- i- k--- c---?
Се прашувам, дали лаже? Es j------ s--- v-- v--- m---?
   
Дали тој навистина мисли на мене? Va- v--- d--- p-- m---?
Дали тој навистина има некоја друга? Va- v---- i- k--- c---?
Дали тој навистина ја кажува вистината? Va- v--- s--- p--------?
   
Се сомневам, дали навистина му се допаѓам. Es š------ v-- e- v---- p------- p-----.
Се сомневам, дали ќе ми пише. Es š------ v-- v--- m-- r------.
Се сомневам, дали ќе се ожени со мене. Es š------ v-- v--- m--- p-----.
   
Дали му се навистина допаѓам? Va- e- v---- p------- p-----?
Дали тој навистина ќе ми пише? Va- v--- m-- r------?
Дали тој навистина ќе се ожени со мене? Va- v--- m--- p-----?