македонски » летонски   Сврзници 3


96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [deviņdesmit seši]

Saikļi 3

96 [деведесет и шест]

Сврзници 3

-

96 [deviņdesmit seši]

Saikļi 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиlatviešu
Јас станувам, штом заѕвони будилникот. Es c----- l----- z---- m---------.
Јас станувам уморен / уморна, штом треба да учам. Es j---- n-------- l----- m-- j---- m-------.
Јас ќе престанам да работам, штом ќе бидам 60. Es p--------- s------- l----- m-- b-- 60.
   
Кога ќе се јавите? Ka- J-- p-----------?
Штом имам еден момент време. Lī---- m-- b-- a--------- l----.
Тој ќе се јави, штом ќе има малку време. Vi-- p--------- l----- v---- b-- n------ l----.
   
Колку долго ќе работите? Ci- i--- J-- s---------?
Јас ќе работам, се додека можам. Es s-------- k---- v-----.
Јас ќе работам, се додека сум здрав / здрава. Es s-------- k---- v--- b--- v-----.
   
Тој лежи во кревет, наместо да работи. Vi-- g-- g---- t- v----- l-- s-------.
Таа чита весник, наместо да готви. Vi-- l--- a---- t- v----- l-- g------- ē--.
Тој седи во кафеаната, наместо да си оди дома. Vi-- s-- k------- t- v----- l-- i--- m----.
   
Колку што знам, тој живее овде. Ci- e- z---- v--- d---- š---.
Колку што знам, неговата сопруга е болна. Ci- e- z---- v--- s---- i- s----.
Колку што знам, тој е невработен. Ci- e- z---- v--- i- b-- d----.
   
Јас се успав, инаку ќе дојдев навреме. Es a---------- c----- e- b--- b----- l----.
Јас го пропуштив автобусот, инаку ќе дојдев навреме. Es n------- a-------- c----- e- b--- b----- l----.
Јас не го најдов патот, инаку ќе дојдев навреме. Es n------- p------ c---- c----- e- b--- b----- l----.