македонски » марати   Лица


1 [еден]

Лица

-

१ [एक]
1 [Ēka]

लोक
lōka

1 [еден]

Лица

-

१ [एक]
1 [Ēka]

लोक
lōka

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
jас मी
jас и ти मी आ-- त-
m- ā-- tū
ние двајцата आम--- द---
ā--- d---ē
   
тој तो
тој и таа तो आ-- त-
t- ā-- tī
тие двајцата ती द-----
t- d-----ī
   
маж (त-) प----
(t-) p----a
жена (त-) स-----
(t-) s--ī
дете (त-) म--
(t-) m--a
   
една фамилија कु----
k-----a
мојата фамилија मा-- क-----
m---- k-----a
Мојата фамилија е овде. मा-- क----- इ-- आ--.
m---- k------ i--- ā--.
   
Јас сум овде. मी इ-- आ--.
M- i--- ā--.
Ти си овде. तू इ-- आ---.
T- i--- ā----.
Тој е овде и таа е овде. तो इ-- आ-- आ-- त- इ-- आ--.
T- i--- ā-- ā-- t- i--- ā--.
   
Ние сме овде. आम--- इ-- आ---.
Ā--- i--- ā----.
Вие сте овде. तु---- (द--- / स---) इ-- आ---.
T---- (d----/ s----) i--- ā----.
Тие сите се овде. ते स--- इ-- आ---.
T- s----- i--- ā----.