македонски » марати   Вчера – денес – утре


10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

+ १० [दहा]10 [Dahā]

+ काल – आज – उद्याkāla – āja – udyā

10 [десет]

Вчера – денес – утре

-

१० [दहा]
10 [Dahā]

काल – आज – उद्या
kāla – āja – udyā

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Вчера беше сабота. का- श----- ह---.
k--- ś------- h---.
+
Вчера бев во кино. का- म- च------ ब----- ग--- ह---. / ग--- ह---.
K--- m- c-------- b-------- g--- h---. / G--- h---.
+
Филмот беше интересен. चि----- म------ ह---.
C-------- m----------- h---.
+
   
Денес е недела. आज र----- आ--.
Ā-- r------- ā--.
+
Денес не работам. आज म- क----- / न------ ज---- न---.
Ā-- m- k-----/ n--------- j----- n---.
+
Јас останувам дома. मी घ-- र-----.
M- g---- r-------.
+
   
Утре е понеделник. उद--- स----- आ--.
U--- s------- ā--.
+
Јас утре повторно работам. उद-------- म- प----- क----- ज----.
U--------- m- p---- k----- j-----.
+
Јас работам во канцеларија. मी ए-- क--------- क-- क---. / क---.
M- ē-- k---------- k--- k-----. / K-----.
+
   
Кој е ова? तो क-- आ--?
T- k--- ā--?
+
Ова е Петар. तो प--- आ--.
T- p----- ā--.
+
Петар е студент. पी-- व--------- आ--.
P----- v-------- ā--.
+
   
Кој е ова? ती क-- आ--?
T- k--- ā--?
+
Ова е Марта. ती म----- आ--.
T- m----- ā--.
+
Марта е секретарка. मा---- स--- आ--.
M----- s----- ā--.
+
   
Петар и Марта се пријатели. पी-- आ-- म----- म---- आ---.
P----- ā-- m----- m---- ā----.
+
Петар е пријателот на Марта. पी-- म------- म---- आ--.
P----- m------- m---- ā--.
+
Марта е пријателката на Петар. मा---- प----- म------ आ--.
M----- p------- m------- ā--.
+