македонски » марати   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

१२ [बारा]
12 [Bārā]

पेय
pēya

12 [дванаесет]

Пијалоци

-

१२ [बारा]
12 [Bārā]

पेय
pēya

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиमराठी
Јас пијам чај. मी च-- प---. / प---.
m- c--- p---. / P---.
Јас пијам кафе. मी क--- प---. / प---.
M- k---- p---. / P---.
Јас пијам минерална вода. मी म---- व--- प---. / प---.
M- m------- v----- p---. / P---.
   
Пиеш ли чај со лимон? तू ल---- घ---- च-- प---- / प---- क-?
T- l---- g------ c--- p-----/ p----- k-?
Пиеш ли кафе со шеќер? तू स--- घ---- क--- प---- / प---- क-?
T- s------ g------ k---- p-----/ p----- k-?
Пиеш ли вода со мраз? तू ब--- घ---- प--- प---- / प---- क-?
T- b----- g------ p--- p-----/ p----- k-?
   
Овде има забава. इथ- ए- प----- च---- आ--.
I--- ē-- p---- c----- ā--.
Луѓето пијат шампањско. लो- श------ प-- आ---.
L--- ś------ p--- ā----.
Луѓето пијат вино и пиво. लो- व--- आ-- ब--- प-- आ---.
L--- v----- ā-- b----- p--- ā----.
   
Пиеш ли алкохол? तू म--- प---- / प---- क-?
T- m---- p-----/ p----- k-?
Пиеш ли виски? तू व------- प---- / प---- क-?
T- v----- p-----/ p----- k-?
Пиеш ли кола со рум? तू र- घ---- क-- प---- / प---- क-?
T- r--- g------ k--- p-----/ p----- k-?
   
Јас не сакам шампањско. मल- श------ आ--- न---.
M--- ś------ ā------ n---.
Јас не сакам вино. मल- व--- आ--- न---.
M--- v----- ā------ n---.
Јас не сакам пиво. मल- ब--- आ--- न---.
M--- b----- ā------ n---.
   
Бебето сака млеко. बा---- द-- आ----.
B----- d---- ā------.
Детето сака какао и сок од јаболко. बा---- क--- आ-- स-------- र- आ----.
B----- k--- ā-- s------------- r--- ā------.
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. त्-- स------- स--------- आ-- द--------- र- आ----.
T-- s----- s-------- ā-- d------- r--- ā------.